Továbbtanulás nyolcadik után, Pomáz közelében

Továbbtanulás nyolcadik után, Pomáz közelében

Budapest XIII. ker.

2016. november 09. - matyas.szmk

A középfokú beiskolázás tudnivalóiról

Oktatási hivatal közleménye a beiskolázásról

 

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Verebély László Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

1139 Budapest, Üteg utca 15. Email: iskola@verebelyszki.hu

verebely2.jpg

Felvételi tájékoztató

 

verebely.jpgIskolánk, a Verebély László Szakközépiskola és Szakiskola Budapesten, Angyalföldön található.

Az épület 1910-ben készült el, 1950-től erősáramú technikumként működött és ez a profil egyeduralkodó volt egészen 2001-ig, amikor informatikával bővült. 2015-ben ismét gyarapodunk, rendészeti ágazati képzést is indítunk.

A villamos ágazat országszerte híres volt. Mindenhol úgy ismertek bennünket, hogy az Ütegesek (mert az épület az Üteg utcában található). Büszkén vállalta mindenki ezt a címet, mert bárhol megfordultak, a szakmában mindenhol előnyt élveztek. Nálunk indult el a Paksi Erőmű szakembereinek képzése, a vezérkar több tagja hozzánk kötődik.

Képzési rendszerünk igen sokrétű. Vannak az érettségi utáni szakképzésben részt vevők, erősáramú elektrotechnikus és szoftverfejlesztő OKJ szakmákban. Ezt alapozza meg az érettségire való felkészülés 4 éves szakasza. Valamint képezünk szakiskolásokat villanyszerelő és számítógép-szerelő szakmákban. Jelen tanévben 22 osztályunk van és közel 600 diák jár hozzánk. Átlagos szakközépiskola vagyunk, az országos kompetencia mérés eredményei azt mutatják, hogy minden középfokú iskolát beszámítva közép mezőnyben helyezkedünk el. Ha csak a szakközépiskolákat vesszük alapul, akkor ettől jobb a kép, ha pedig csak a szakiskolásokat nézzük, akkor ők az élmezőnyben vannak.

Felkaroljuk a tehetséges gyerekeket és készítjük őket emelt szintű érettségire, felvételire, és versenyekre. Ennek fényes bizonyítéka, hogy Akkreditált Tehetségpont vagyunk, és pályáztunk a Kiváló Akkreditált Tehetségpontcímre.

A szakmai képzés mellett nagyon színes kulturális és sport programokat kínálunk diákjainknak tehetségnapok, sport napok, Verebély-napok keretében. Van elektronikus diákújságunk (Verebély fekete doboz), iskolarádiónk.

Szakgimnáziumi képzések jellemzői

Informatika szakmacsoportban:

4+1 éves képzés: érettségivel irodai informatikus szakmai végzettség, majd beszámítással egy év alatt OKJ végzettség szerezhető szoftverfejlesztő, s ezt követően igény esetén felnőttoktatásban gazdasági informatikus szakmában. Fontosabb témakörök: az általános informatikai ismereteken túl kiemelt szerepet kap a programozás, adatbázis-kezelés, hálózati ismeretek, grafika, web-programozás. Tanult programozási nyelvek: C#, PHP, Java. Adatbázis-kezelés közismereti vonalon Acces, szakképzésben MySql. Gazdasági informatikusként projektmenedzsment, gazdasági ismeretek, vállalatirányítási rendszerek.

Elektrotechnika-elektronika szakmacsoportban:

4+1 éves képzés: érettségivel PLC programozó, majd beszámítással egy év alatt OKJ végzettség szerezhető erősáramú elektrotechnikus, s ezt követően igény esetén felnőttoktatásban automatikai technikus szakmában. Fontosabb témakörök: Villamos ipari alaptevékenységek, irányítástechnikai alapok, erősáramú szerelések, mérések, villamos gépek, PLC programozás, elektronika, automatizálás.

Közszolgálat szakmacsoportban:

4+1 éves képzés: érettségivel közszolgálati ügykezelő, majd beszámítással egy év alatt OKJ végzettség szerezhető közszolgálati ügyintéző szakmában. Felkészítésükben segítséget nyújt az Országos, a Budapesti és a Kerületi Rendőrkapitányság is, valamint önvédelmi területen az UNIVERZUM sportegyesület.

Szakközépiskolai képzés

8. évfolyamot követően 3 év alatt szerezhető szakmai végzettség és utána 2 év alatt érettségire felkészítésben részesülnek. Aki szeretne a szakmai vizsga után munkába állni, annak is lesz lehetősége esti tagozaton érettségire készülni. Iskolai és 10. osztálytól külső üzemi gyakorlaton vesznek részt a diákok. Hiányszakma esetén ösztöndíjat, illetve külső gyakorlaton munkabért kaphatnak. Budapesten a villanyszerelő évek óta hiányszakmának számít. Kimeneti lehetőség iskolánkban:

Villamos ágazatban: Villanyszerelő vagy Elektromos gép- és készülékszerelő

Informatika ágazatban: Számítógép-szerelő és karbantartó

 

Mi jellemzi iskolánkat?

1) Kiváló technikai felszereltség Elektrotechnikai műhelyeink modern eszközökkel felszereltek. Tantermeink mindegyike multimédiás: van számítógép és projektoros vetítési lehetőség. PLC labort, 9 számítógéptermünkben vékony kliens rendszert és Mac labort is üzemeltetünk, valamint számítógép-szerelő műhellyel, villanyszerelő és elektronika műhellyel is gazdagodtunk.

2) Tanórák sávosítása, csoportbontás Idegen nyelvből, matematikából úgy bonjuk a csoportokat, hogy évfolyamonként mindenki a tudásszintjének megfelelő csoportba kerülhessen.

3) Két idegen nyelv oktatása Azon ritka szakképző iskolák közé tartozunk, ahol két idegen nyelv tanulása kötelező. Angol és német közül választhatnak diákjaink. 9. évfolyamon kezdik az első nyelvvel, majd 11. osztályban belép a második nyelv.

4) Akkreditált Kiváló Tehetségpont vagyunk Fontos számunkra a differenciált oktatás, ezért a felzárkóztatáson kívül kiemelt a tehetséggondozás. Szakkörökön, versenyfelkészítőkön segítjük az érdeklődő tehetséges diákokat. Az általános iskolásokra is gondolunk: 7. és 8. osztályosoknak VIA verseny keretében adunk lehetőséget, hogy informatikából megmutassák kreativitásukat, tehetségüket.

5) Színes diákélet Tanórán kívüli programok sokaságát kínáljuk diákjainknak: mozi-, színház-, múzeum és üzemlátogatások, sportkörök, tantárgyi és honvédelmi szakkörök, ünnepségek, gólyatábor, gólyaavató, kirándulások. Nagyon színvonalas sportélet jellemző ránk. Vannak olyan diákok, akik világversenyeken érnek el szép helyezést és diákolimpián is sikeresek vagyunk.

6) Külföldi kapcsolatok Szakmai tanulmányutak, kirándulások. Évente járnak Bécsbe tanulóink. Vannak cserediák programjaink. Évente több alkalommal látogatunk el határon túli magyar iskolákba és közös megemlékezéseket tartunk. Igény esetén szervezünk kirándulást Velencébe, a farsangi karneválra.

BGSZC Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma

1139 Budapest, Váci út 89. Email: felveteli2017@karolyi-kozgazd.hu Telefon: 320-8427/110

karolyi.jpg

Felvételi tájékoztató

 

karolyi2.jpg

Iskolánk olyan 8. osztályos tanulók jelentkezését várja, akik: jó tanulmányi eredményt értek el, az átlagosnál jobb teljesítményt nyújtanak idegen nyelvből, matematikából, magyar nyelv és irodalomból, érdeklődnek közgazdasági kérdések és az informatika iránt, szeretnének magas óraszámban idegen nyelvet (angol, német, francia) tanulni, de várjuk azokat is, akik valamely területen (pl.: sport, zene) kiemelkedő teljesítményt nyújtanak és emellett érdeklődnek a gazdasági kérdések iránt.

A Károlyiban rengeteg izgalmas dolog vár rád a tudáshoz vezető rögös úton. Kezdjük mindjárt azzal, hogy magas színvonalon sajátíthatod el az angol és/vagy a német és a francia nyelvet. Így nem lesz többé gondod, ha a külföldi nyaralásokon téged nyaggat az egész család az elintéznivalókkal, mondván: „Te tanulsz nyelveket fiam!”. Ennél is fontosabb azonban, hogy az első pillanattól kezdve készülhetsz a majdani munkádra. Hogy miért? Hát mert a nálunk töltött éveid alatt megismerkedhetsz a közgazdaságtan elméleti alapjaival, ami közelebb visz egy csomó ma menő szakmához. Emellett az sem elhanyagolható, hogy a szakiránynak megfelelő főiskolán vagy egyetemen sokkal menőbb leszel egy gimnazistánál, aki azt sem tudja, a Marshall-keresztet eszik vagy isszák. Ha érettségi után nem érzel még elég erőt ahhoz, hogy elhagyd a jó öreg középsulidat, akkor sem kell pánikba esned, sőt. A Károlyinál jobb helyen nem is lehetsz. Ha meg utazni szeretsz, vagy célnyelvi környezetben nyelvet tanulni, nálunk a helyed: diákjaink minden évben Erasmus+ pályázat keretében több hetet tölthetnek Angliában vagy Németországban. Ha a pénz világa érdekel, gyere szakképző osztályainkba, ahol nemcsak a bankok működésével ismerkedhetsz meg, hanem megalapozhatod továbbtanulásod. BGSZC Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma Felvételi tájékoztató 5 A Károlyiban ezekhez a szakmákhoz megszerzed a legjobb tudást, ha érettségi után itt maradsz még egy vagy két éves szakmai képzésre. Bármilyen szakmát választasz nálunk, belekóstolhatsz a való világba is. A szakmai gyakorlat alatt nem csak hogy képet kapsz az adott munkáról, az is lehet, már ekkor megtalálod a későbbi munkahelyedet. Összefoglalva tehát a lényeget: a Károlyiban jól használható nyelvtudást szerezhetsz, szakmát tanulhatsz, akár munkahelyet is találhatsz, és a felsőfokú tanulmányokban is felkészülhetsz.

5 éves angol két tanítási nyelvű képzés /SZAKGIMNÁZIUM/, német vagy francia második nyelv /közgazdaság szakágazat/.
- aki magas szinten szeretne angolul tanulni /és már korábban is tanult angolt/
- idegen nyelven szeretne más tantárgyakat tanulni
- érdeklődik a gazdaság és marketing iránt
- felsőfokú nyelvvizsgát szeretne
- gazdasági szakirányban szeretne továbbtanulni /Corvinus Egyetem, BGF-PSZF/
 
5 éves szakgimnáziumi nyelvi előkészítős képzés, angol első nyelv, német második nyelv /közgazdaság szakágazat/
- aki angolul szeretne tanulni /és már korábban is tanult angolt/
- nyelvi előkészítős osztályban szeretne tanulni
- érdeklődik a közgazdaság kérdései iránt
- gazdasági szakirányban szeretne továbbtanulni /Corvinus Egyetem, BGF-PSZF/
- közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát szeretne a képzés során
- piacképes szakmát szeretne szerezni iskolánkban vagy egyetemen
 
5 éves szakgimnáziumi nyelvi előkészítős képzés, német első nyelv, angol második nyelv /közgazdaság szakágazat/
- aki németül szeretne tanulni /és már korábban is tanult németet/
- nyelvi előkészítős osztályban szeretne tanulni
- érdeklődik a közgazdaság kérdései iránt
- gazdasági szakirányban szeretne továbbtanulni /Corvinus Egyetem, BGF-PSZF/
- közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát szeretne a képzés során
- piacképes szakmát szeretne szerezni iskolánkban vagy egyetemen
 
4 éves szakgimnáziumi képzés két idegen nyelvvel, angol első nyelv, német második nyelv /közgazdaság szakágazat/
- aki németül szeretne tanulni /és már korábban is tanult németet/
- hagyományos középiskolai osztályban négy év alatt két idegen nyelvet is elsajátítana
- érdeklődik a közgazdaság kérdései iránt
- gazdasági szakirányban szeretne továbbtanulni /Corvinus Egyetem, BGF-PSZF/
- közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát szeretne a képzés során
- piacképes szakmát szeretne szerezni iskolánkban vagy egyetemen
 
4 éves szakgimnáziumi képzés két idegen nyelvvel, angol első nyelv, francia második nyelv /közgazdaság szakágazat/
- aki németül szeretne tanulni /és már korábban is tanult németet/
- hagyományos középiskolai osztályban négy év alatt két idegen nyelvet is elsajátítana
- érdeklődik a közgazdaság kérdései iránt
- gazdasági szakirányban szeretne továbbtanulni /Corvinus Egyetem, BGF-PSZF/
- közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát szeretne a képzés során
- piacképes szakmát szeretne szerezni iskolánkban vagy egyetemen
 
4 éves szakgimnáziumi képzés két idegen nyelvvel, angol első nyelv, német második nyelv /ügyvitel szakágazat/
- aki angolul szeretne tanulni /és már korábban is tanult angolt/
- hagyományos középiskolai osztályban négy év alatt két idegen nyelvet is elsajátítana
- érdeklődik a gyakorlatias kreatív feladatok iránt
- közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát szeretne a képzés során
- piacképes szakmát szeretne szerezni iskolánkban vagy egyetemen

A bejegyzés trackback címe:

https://nyolcadikutan.blog.hu/api/trackback/id/tr2011946409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása