Továbbtanulás nyolcadik után, Pomáz közelében

Továbbtanulás nyolcadik után, Pomáz közelében

Budapest III.ker

2016. október 25. - matyas.szmk

Feltöltés alatt....

A középfokú beiskolázás tudnivalóiról

Oktatási hivatal közleménye a beiskolázásról

 

 Óbudai Gimnázium

1033  Budapest, Szentlélek tér 10. Email: iroda@obudaigimnazium.hu

obudasuli.jpg

Felvételi tájékoztató

 

obudai2.jpgRégóta népszerű és sikeres képzési formánk a négy évfolyamos. Az elmúlt évben diákjaink mintegy 90%-át vették fel egyetemre, főiskolára; nyelvvizsgát tett ugyanebben az időszakban érettsé- gizett tanulóink több mint 80%-a. A négy évfolyamos osztályokba járó diákok a választott tanulmányi területnek – „tagozatnak” – megfelelően egyes tantárgyakból emelt szintű, ill. emelt óraszámú képzést kapnak. Ettől függetlenül lehetőség nyílik arra is, hogy az utolsó két évben a pályaválasztási elképzeléseknek megfelelően a tervezett egyetemi felvételihez szükséges emelt szintű érettségi vizsga tantárgyait magasabb óraszámban tanulják diákjaink. Az idegen nyelveket, a matematikát, az informatikát és a testnevelést minden osztályban csoportbontásban tanítjuk, a 0022-es és 0023-as kódjelű csoportokban ezen felül a fizikát és a történelmet is.

Iskolánk a 2017/2018-as tanévben három négy évfolyamos osztályt indít. Ezek az osztályok különböző tanulmányi területekből - tagozatokból - állnak. Mindegyik tanulmányi területre különkülön kell jelentkezni, de a jelentkezési lapon többet, akár mindegyiket is meg lehet jelölni. A tavalyi évben a túljelentkezés több mint hatszoros volt.

A 2017/2018-as tanévben induló tanulmányi területek az alábbiak:

1. emelt szintű angol (10-12 fő) – haladó (ide azokat várjuk, akik az általános iskolában már tanulták a nyelvet és a bizonyítványukban ez szerepel) kódszám: 0011

2. emelt szintű francia (10-12 fő) – kezdő kódszám: 0012

3. emelt szintű német (10-12 fő) – kezdő kódszám: 0013 Az emelt szintű („speciális”) nyelvi csoportokban az első idegen nyelvet négy éven keresztül heti öt, a második idegen nyelvet heti négy órában tanulják a diákok. Célunk, hogy a 12. év végére elérjék legalább a B2 (középfokú komplex) nyelvi tudásszintet, és lehetőségük legyen emelt szintű érettségit, nyelvvizsgát tenni a választott nyelvből. Ez a három csoport alkotja az “A” osztályt.

4. emelt óraszámú angol-matematika (30-32 fő) kódszám: 0021 Ebben az osztályban a diákok a négy év során a kötelezőnél magasabb (heti 4) óraszámban tanulják az angol nyelvet és a matematikát is. Ez a tanulmányi terület alkotja a “D” osztályt.

5. emelt óraszámú matematika-fizika-angol (15-16 fő) kódszám: 0022 A csoport a kötelezőnél magasabb heti óraszámban tanulja a matematikát és a fizikát, továbbá négy éven keresztül az angolt. Ez a tanulmányi terület hozzásegíti a diákokat a mű- szaki felsőoktatási helyekre történő bejutáshoz.

6. emelt óraszámú matematika-történelem-angol (15-16 fő) kódszám: 0023 A csoport a kötelezőnél magasabb heti óraszámban tanulja a matematikát és a történelmet, továbbá négy éven keresztül az angolt. Ez a tanulmányi terület hozzásegíti a diákokat a gazdasági felsőoktatási helyekre történő bejutáshoz.

Ez utóbbi két csoport alkotja az “F” osztályt. A második idegen nyelv a francia, német, olasz vagy az orosz nyelv; a beosztásnál a tanulók kívánságait és az iskola lehetőségeit vesszük figyelembe. A francia és a német emelt szintű képzésre jelentkezők az angolt is választhatják második idegen nyelvként. Az Óbudai Gimnáziumba általános felvételi eljárással, a tanulmányi eredmények és a központilag kiadott egységes feladatlapokkal megszervezett írásbeli vizsga (a továbbiakban: központi írásbeli vizsga) eredményei alapján lehet bekerülni, melynek során a tanulóknak központi írásbeli vizsgán kell részt venniük matematika és magyar nyelv tantárgyakból. Jelentkezhetnek a jelen tanévben 8., ill. a középiskolák „0.” /9. NY/ osztályos tanulói.

Árpád Gimnázium

1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. E-mail: titkarsag@arpad.sulinet.hu

arpad.jpg

Telefon: (+36-1) 388-71-20, (+36-1) 388-23-71 Fax: (+36-1) 388-71-20

Felvételi tájékoztató

 

arpad2.jpgMinden gimnáziumi tanuló – a tantervekben meghatározottak szerint – két idegen nyelvet köteles tanulni. A választható idegen nyelvek: első nyelvként vagy az angol, vagy a német nyelv; második nyelvként (az első idegen nyelvtől különbözően) vagy az angol, vagy a német, vagy a francia, vagy a spanyol vagy az orosz nyelv. A második idegen nyelvi csoportokat a jelentkezők számától függően indítjuk.

A kilencedik évfolyamot a speciális angol tantervű csoportban nálunk kezdők az első idegen nyelvként az angol nyelvet tanulják, második idegen nyelvüket a fentebb felsoroltakból választhatják.

A képzés jellegéből fakadóan a német nemzetiségi nyelvoktató csoportban tanított első idegen nyelv a német, mely kiegészül a német nyelven oktatott német irodalom és a hon- és népismeret tantárgyakkal. E csoport tanulói második idegen nyelvként kezdő szintről általában az angol nyelvet tanulják.

Négy évfolyamos, speciális angol tantervű gimnáziumi csoport

Csoportunkba azokat a tanulókat várjuk, akiknek angol nyelvi tudása eléri vagy megközelíti a Közös Európai Referenciakeret (KER) B1 szintjét. Ennek teljesüléséről a szóbeli vizsga során győződünk meg. A követelmények pontos leírását A szóbeli felvételi követelményei című fejezetben részletezzük. Az angol nyelv ilyen szintű ismerete igényének oka kettős. Ez az oktatási forma egyrészt a már eddig is emelt óraszámban tanulók részére nyújt korábbi tanulmányaiknak megfelelő gimnáziumi oktatást; másrészt a nyelvi orientáltságú tanulóknak ad lehetőséget, hogy fejlesszék készségüket magasabb szinten az általános iskola 8. osztálya után.

Négy évfolyamos, német nemzetiségi nyelvoktató gimnáziumi csoport

Négy évfolyamos, nyelvoktató német nemzetiségi csoportjainkban magas óraszámban tanítjuk a né- met nyelvet. A német irodalom, a hon- és népismeret tantárgyak szintén helyet kapnak nyelvi programunkban. Az itt tanuló diákok rendszeresen német kulturális programokon és németországi cserelátogatáson vesznek/vehetnek részt.

 

Alternatív Közgazdasági Gimnázium

1035 Budapest, Raktár utca 1. Email: titkarsag@akg.hu

altern.jpg

Felvételi tájékoztató

Az AKG Magyarország első alapítványi iskolájaként 1988. augusztus 27-én nyitotta meg kapuit.

alternativ.jpgA szülői költségtérítés a 2016/17 tanévben 75 000,- Ft/hó. Az AKG ösztöndíj támogatást nyújt az arra érdemes, tehetséges tanulóknak. Függően a felvételin elért eredménytől és a család anyagi helyzetétől, a támogatás a képzés teljes költségét is fedezheti.

Ha a hagyományos tantárgyakat szeretnéd érdekes, új megközelítésben tanulni, emellett szeretnél a továbbtanulásodhoz biztos alapokat, magabiztos fellépést, mindeközben szeretnéd kibontakoztatni a tehetségedet, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium 5 és 7 éves képzését neked találták ki.
8500 négyzetméteres intézményünkben az otthonosság érzete mellett tornacsarnok, színházterem, alkotóműhelyek, több ezer kötetes könyvtár, olvasótermek, természettudományi laborok és informatikai központok várnak, és a nyelvi előkészítő évfolyam végén a nyelvvizsga lehetősége is nyitva áll előtted.

Nyelvi előkészítő év: 9ny. évfolyam

A kilencedik évfolyam nyelvi előkészítő évvel indul, lehetőséget adva az angol nyelv magas szintű elsajátítására, melyet a tanév végén 9-10 napos nyelvterületre utazással zárunk. A nyelvórák mellett fennmaradó időben informatika, testnevelés, az alaptárgyakból szinten tartás és képességfejlesztés folyik. A képzés végén nyelvvizsga szint elérhető.

Alsó középfokú szakasz: 9-10. évfolyam

Az alapképzésben általános és egységes képzést nyújtunk, a személyre szóló differenciálás a csoportokon belül történik. Az iskolai életet a gyakorlatias és problémacentrikus megközelítés, az epochális tanítás, a projektek, a differenciált, de mindenki számára előírt tevékenységformák, dominánsan iskolai, gyakorlatorientált, a tapasztalatokon nyugvó ismeretszerzés, közösségi tanulás, osztályozás nélküliség jellemzi. Tantárgyblokkokban, nagyobb műveltségi körökben tanítunk: anyanyelvi, idegen nyelvi kommunikációs; társadalomismereti; matematika; művészeti; természettudományi blokkok; gyakorlati tárgyak (számítógép-ismeret, művészeti alkotó tevékenységek, gazdálkodási ismeretek, kommunikáció, tanulásmódszertan, testnevelés).

Felső középfokú szakasz: 11-12. évfolyam

A gimnáziumi képzésben differenciált, alternatívákat kínáló, teljes, érettségivel lezárt képzést nyújtunk. Ezt a szakaszt a szaktudományok önálló megjelenése, a jellemzően egyéni órarendek, az önálló tanulás, a tárgyanként, programonként többszintű képzés, a szaktudományos specializációk, osztályozás, vizsgák, a nagyobb lélegzetű egyéni alkotások jellemzik. Általános cél a pályaorientáció, az érettségire, felvételire való felkészítés, de hangsúlyos a tanulás, mint öncél, a tudás, a kultúra megszerzésének öröme.

Tantárgyak: magyar irodalom, történelem, idegen nyelvek, anyanyelv, matematika, természettudományok (fizika, kémia, természetföldrajz, biológia), társadalomtudományi és közgazdasági tantárgyak (közgazdaságtan, társadalomismeret, pszichológia, társadalomföldrajz, néprajz), művészeti tárgyak, alkotó körök, testnevelés.

Az iskola az érettségi tárgyakból 5 főtől, bármely más tárgyból 8 főtől biztosít tanulási lehetőséget.

Az elmúlt években az iskolában végzett diákok 95-100%-a tanult tovább magyar vagy külföldi felsőoktatási intézményben.

Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

1038 Budapest, Templom u. 5. Email: iskola[@]sztjozsef.net

katolik.jpg

tel/fax: 388-8130

Felvételi tájékoztató

 

szentj.jpgAlapvetően a vallásukat gyakorló, katolikus családok gyermekeinek kívánunk megfelelő közeget biztosítani szellemi-lelki fejlődékhöz, de örömmel fogadunk minden olyan gyermeket, akinek szülei elfogadják iskolánk világnézetét, valamint a keresztény szellemű nevelést gyermekük számára. Feladatunknak tekintjük, hogy tanítványaink keresztény értékrenddel és megfelelő alapműveltséggel rendelkezzenek.
A 2017-2018. tanévtől kezdődően több változás történik intézményünkben, melyek felmenő rendszerben kerülnek bevezetésre. A gimnáziumban angol és német nyelvet oktatunk, a haladó csoportoknak a következő tanévtől heti 5 órában, emelt szinten. Célunk az előrehozott érettségire, illetve egy középfokú nyelvvizsgára való felkészítés. A 9-11. évfolyamon az informatikát emelt óraszámban fogjuk tanítani. Szeretnénk tanulóinkat felkészíteni a 10. évfolyam végére ECDL vizsgára, majd a 11. évfolyam végén az előrehozott érettségi vizsgára. A 9-10. évfolyamokon bevezetésre kerül a Pénzügyi és gazdasági ismeretek tantárgy, amely a mindennapi életben való eligazodáshoz elengedhetetlen ismeretekkel gazdagítja a tanulókat. A 11-12. évfolyamokon a művészetek tantárgycsoporton belül Mozgókép és médiaismeret órákat fogunk tartani. Célunk, hogy a diákjaink ismerkedjenek meg a média világával, és annak értelmes, akár művészeti célú felhasználóivá váljanak.
A 9-11. évfolyamoknak saját szervezésű tanulmányi vizsgát tartunk, ahol az érettséginek megfelelő feladattípusokkal és vizsgahelyzetekkel kérjük számon diákjaink aktuális tudását. A 9. évfolyamon hittan, a 10. évfolyamon idegen nyelv, matematika, informatika, a 11. évfolyamon magyar nyelv és irodalom, valamint történelem tantárgyakból vizsgáznak.
Az általános felvételi eljárás keretében felvételi vizsgát tartunk. A felvételi rangsort a tanulmányi eredmények és a központi írásbeli vizsga eredményei alapján alakítjuk ki. A központi írásbeli vizsgára iskolánkban is lehet jelentkezni. A szóbeli vizsgák időszakában a hozzánk felvételiző diákokat és szüleiket beszélgetésre hívjuk, hogy megismerhessük a családjukat. A beszélgetések pontos időpontjait 2017. február elején tesszük közzé honlapunkon. Az iskolánkba felvételiző diákoktól – iskolánk világnézeti elkötelezettségére való tekintettel – plébánosi/lelkipásztori ajánlást kérünk!

Kerék Általános Iskola és Gimnázium

1033 Budapest, Kerék utca 18-20 Email: kerek-a@kszkl.obuda.hu

kerek.jpg

Tel: 06 1 250 0831

Felvételi tájékoztató

 

kerek2.jpgA „Kerék” 1972 óta Óbuda elismerten színvonalas oktatási intézménye. Gimnáziumi tagozatunk tizennyolc éve működik. Az intézménybe jelentkezők mintegy fele már az általános iskolában is nálunk tanult. Ez az új diákok számára is nagy segítséget jelent, hiszen így gyorsabban megismerhetik a helyi szokásokat, követelményeket és a pedagógusokat is. Diákjaink már az augusztusi Gólyatáborban felkészülhetnek a novemberben, a Gólyahét idején rájuk váró „megpróbáltatásokra”. A Gólyaeskü után pedig mindenki jogosan viselheti a közösséghez tartozást jelképező „kerekes” pólóját.

Néhány fontos dolog intézményünkről. Itt 13 évfolyam tanul egyszerre, így gimnazistáinktól elvárjuk, hogy odafigyeljenek a legkisebbekre.  A nagyok gyakran segítenek az alsósok számára rendezett versenyek, vetélkedők szervezésében. Közösségi Szolgálat keretében végzett munkával és diákmentor program keretében segítik kicsiket. Viselkedésükkel, tanulmányi eredményeikkel példát is mutatnak a kicsiknek. Ezért fontosnak tartjuk az udvariasságot, jólneveltséget, a tiszta, rendezett külsőt.

Azoknak a gyerekeknek a jelentkezését várjuk iskolánkba, akik legfontosabb célként a továbbtanulást tűzték ki maguk elé és tudják, hogy ezért küzdeniük kell, tehát nemcsak tudnak, akarnak is tanulni.

Korábbi hagyományainkhoz híven várjuk egyesületi sportolók, elsősorban kosár- és kézilabdázók jelentkezését is. Iskolánk eredményei a kézilabda és a kosárlabda utánpótlás nevelés területén országosan elismertek. Aki hozzánk jelentkezik, az egyesületi munka mellett tagja lehet iskolai csapatainknak is. E két sportágban elért országos sikereink révén vált ismertté a „Kerék” név.

A tanórákra való felkészülésben segítséget nyújt két számítógépes termünk, könyvtárunk.

A gimnáziumi évek alatt tagja lehet minden „kerekes” egy jó osztály- és baráti közösségnek, segítő tanárokra lelhet.

5 évfolyamos gimnáziumi képzés, melynek első évfolyama nyelvi előkészítő évfolyam (egy osztály):

  • egy csoport (17 fő): angol nyelv haladó (heti 10 óra), német nyelv kezdő (heti 5 óra) (első nyelv az angol, második nyelv a német)
    egy csoport (17 fő): német nyelv haladó (heti 10 óra), angol nyelv kezdő (heti 5 óra) (első nyelv a német, második nyelv az angol)

4 évfolyamos gimnáziumi képzés (egy osztály):

  • egy csoport (17 fő): emelt szinten angol nyelvet tanuló csoport
    egy csoport (17 fő): emelt szinten informatikát tanuló csoport
  • A felvételi követelményekről, a felvételi rendjéről, a felvételihez kapcsolódó időpontokról a tájékoztató további pontjaiban olvashatnak.

Az érdeklődők számára tájékoztatót tartunk 2016. november végén, ahol bemutatjuk az iskolát, válaszolunk a felvételivel kapcsolatos kérdésekre. Ugyanezen a napon délelőtt nyílt napot tartunk az érdeklődő nyolcadikosok számára.

 A felvételi időszakban iskolánkkal és a felvételivel kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak Ujvári Andrea igazgatóhelyetteshez (telefon: 250 08 31 vagy 388 91 22) vagy személyesen az iskola igazgatójához annak fogadóóráján, minden csütörtökön 13.00 – 15.00 óráig.

FIGYELEM! FONTOS!

Mindenki számára kötelező a felvételi matematikából és magyar nyelvből.

Mindkét tantárgyból a központi, felvételi eljárást megelőző írásbeli felvételi vizsgát kell megírni.

Kőrösi Csoma Sándor két tanítási nyelvű Baptista Gimnázium

1033 Budapest, Szentendrei út 83. E-mail: info@korosi.hu

korosicsoma.jpg

Telefon: +36 1 250 17 44
Fax: +36 1 430 18 85

Felvételi tájékoztató

 

korosicsoma2.jpgA baptista iskola: Több, mint iskola. Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezete, a Baptista Szeretetszolgálat megalakulása óta arra törekszik, hogy minden erejével és lehetősége szerint segítsen a szükségben lévőknek. A Baptista Szeretetszolgálat – alaptevékenységébe jól illeszkedően – iskoláiban sokat tesz a hátrányos helyzetű, sajátos nevelésű igényű, és a roma tanulók felzárkóztatásáért, és a tehetséges diákok kibontakoztatásáért. Küldetése, hogy az általa fenntartott intézmény több legyen, mint iskola: az a hely, ahol a tanuló teljes körű támogatást kap személyisége és képességei kibontakoztatásához.

A Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium (OM 102648) felvételt hirdet gimnáziumi képzésére a 2017/2018. tanévre azon tanulók számára, akik a 2016/2017-es tanévben fejezik be tanulmányaikat az általános iskolának megfelelő 8. évfolyamon (ideértve a 6 és 8 osztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamait is).

Öt évfolyamos két tanítási nyelvű képzés

  • angol-magyar (kód:0001)
  • német-magyar (kód: 0002)
  • orosz-magyar (kód:0003) képzési területeken.

Az öt évfolyamos két tanítási nyelvű képzésre jelentkező tanulóktól nem várunk nyelvi előképzettséget. Tanulóink az első tanévben heti 18 órában sajátítják el a választott célnyelvet, több szaktárgyból pedig elkezdik a gimnáziumi tananyagot. A 9/Kny. év végére minden tanulónak el kell érnie az adott célnyelvből a KER szerinti B1 szintet.

Négy évfolyamos két tanítási nyelvű képzés

  • angol-magyar (kód:0011) és
  • német-magyar (kód:0012) képzési területeken.

A négy évfolyamos két tanítási nyelvű képzésre jelentkező tanulóktól a választott célnyelvből a KER szerinti B1 szintű nyelvtudást várunk el.

A négy évfolyamos képzésre jelentkező tanulók nyelvi mérésen vesznek részt a választott célnyelvből. A mérés alól mentesülnek azok a tanulók, akik legalább B1 szintű nyelvtudást igazoló dokumentummal rendelkeznek.

Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola

1039 Budapest, Hatvany Lajos u. 7. E-mail: igh@viszki.hu, info@viszki.hu

varga.jpg

Telefon:(06-1)-454-0570           
Fax: (06-1)-454-0603

Felvételi tájékoztató

 

Felvételi vizsga nincs, a felvétel hozott pontszámok alapján történik.

Figyelembe vett tantárgyak: irodalom, magyar nyelv, idegen nyelv, történelem, matematika. A 7. év végi és 8. félévi jegyeinek összege - ha eléri a 40 pontot - turisztikai szakközépiskolai osztályba (075 tagozatkód),35 pontot – nyelvi tagozatos közgazdasági szakközépiskolai osztályba (072 tagozatkód), 30 pont fölött - nyelvi vagy informatika tagozatos kereskedelmi szakközépiskolai osztályba (073 vagy 074 tagozatkód), 30 pont alatt - szakiskolába, eladó képzésre (076 tagozatkód) nyerhet felvételt.

Jó sulit szeretnél? Nálunk megtalálod, mert: ez az iskola szép, a környezet nyugodt, itt figyelnek rád, itt jó a hangulat!

Erősségeink

Szakmai alapozás: A kereskedelmi és közgazdasági szakmákra való felkészítés, amelyek keresettek és a legjobban fizetettek egész Európában.

Korszerű oktatóeszközök: Több tanterem felszerelt interaktív táblával, projektorral, DVD lejátszóval stb. 

Sport: Jól felszerelt konditerem és professzionális mászófal, hatalmas tornaterem áll a diákok rendelkezésére. Egész évben háziversenyek, tornák, futóversenyek, sítábor és strandröplabda tábor közül választhatsz.

Informatika: Korszerűen felszerelt informatika szaktantermekben magas szintű felkészítést kaphatsz az ECDL vizsgára. Akár az informatika órák keretein belül is felkészülhetsz a modulokra!

Könyvtár: Csöndes, tágas környezetben több ezer könyv, olvasóterem, segítőkész könyvtáros várja a tanulni vágyókat.

Büfé: Változatos kínálat, egészséges, finom harapnivalók, italok, barátságos kiszolgálás vár rád.

Étterem: Kulturált, tágas, tiszta ebédlő, finom meleg ebéd rendelhető.

Miért szeretjük a Vargát? 

  • Tanulóbarát.
  • Külföldre is utazhatunk, táborozhatunk.
  • Külföldi gyakorlaton részt vehetünk.
  • Sok szakkörből választhatunk.
  • Van csocsó, billiárd, mászófal!
  • Versenyben mi vagyunk a nyerők!!

varga2.jpg

 

Szakgimnáziumi osztályok

Nyelvi előkészítő, közgazdasági osztály

Iskolai tagozatkód: Képzési idő: 1+ 4 + 1év A nyelvi előkészítő osztályban 9. évfolyamon heti 18 órában tanulsz két idegen nyelvet (angolt és németet). Év végén egyik nyelvből nyelvvizsgát kell tenned. A 10-13. évfolyamon további heti 4, majd 6 órában tanulhatsz idegen nyelvet, úgy hogy a második nyelvként választott nyelvből készülhetsz fel érettségire, vagy a fő nyelvből felsőfokra. Szakmai tárgyak: gazdasági és jogi ismeretek, pénzügyek, statisztika, számvitel, ügyvitel, adózás. Az érettségivel együtt Pályázati-támogatási asszisztens szakmát kapsz, amire építve a következő egy évben Pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ-s szakmai végzettséget szerezhetsz. Ebben az osztályban nincs szakmai gyakorlati kötelezettség.

Turisztikai osztály

Iskolai tagozatkód: Képzési idő: 4 +1év Ebbe az osztályunkba várunk, ha a humán tárgyak és a művészetek a kedvenceid és szeretsz utazni. Itt az angolt 7, majd heti 9 órában fogod tanulni és páratlan szépségű, változatos szakmát szerezhetsz. A szakmai gyakorlatot utazási irodákban, szállodákban töltheted. Érettségivel együtt Szállodai recepciós szakmát kapsz, amire építve az 5. évben Turisztikai szervező, értékesítő OKJ-s szakmai végzettséget szerezhetsz.

Kereskedelmi osztály

Iskolai tagozatkód: Képzési idő: 4 + 1év Négy éven át felkészülsz az érettségire és a szakmára, amelyet az érettségivel együtt megkapsz. Nyelvi képzésre nagy hangsúlyt fektetünk, heti 4, majd 6 órában angolt, vagy német nyelvet tanulhatsz, amelyből előrehozott érettségit, vagy nyelvvizsgát tehetsz. A nyelvtudás a kereskedő szakmákban lehetőséget teremt számodra a külföldi munkavállalásra is. Szakmai tárgyak: kereskedelmi ismeretek, kereskedelmi gazdaságtan, áruforgalom, marketing, áruismeret, eladástan. A szakmai gyakorlatot SPAR-ban CBA-ban Hádá-ban, de akár Angliában is töltheted. Érettségivel együtt Eladó szakmát kapsz, amire építve az 5. évben Kereskedő OKJ-s szakmai végzettséget szerezhetsz.

Szakközépiskolai osztály

Eladó osztály

Iskolai tagozatkód: Képzési idő: 3+2 év Három év alatt eladó szakmát szerezhetsz. A szakmai tantárgyak (áruismeret, áruforgalom és működési ismeretek) mellett szakmai idegen nyelvet tanulhatsz, a szakmai gyakorlatot a SPAR-nál, vagy a CBA-nál, Aldinál vagy a HÁDÁ-nál töltheted. Az OKJ-s szakma megszerzése után 2 év alatt érettségit szerezhetsz. Az érettségi vizsgán a szakmai végzettségedet középszintű érettségi tantárgyként beszámítjuk.

Békásmegyeri Veress Péter Gimnázium

1039 Budapest, Csobánka tér 7. Email: titkarsag@verespg.hu

veres.jpg

Tel./Fax: +36-1-243-2710

Felvételi tájékoztató

veress.jpgA Veres Péter Gimnáziumot a III. kerületi önkormányzat alapította 1986-ban. Az iskola akkori igazgatója, Tiszavölgyi István és a tantestület olyan program megvalósítását kezdte el, amelynek célja a személyiség komplex fejlesztése. Pedagógiai munkánk az emberi értékekre épül, és a személyiség harmonikus fejlesztését célozza. Az iskola két képzési formában – négy- és nyolc évfolyamos – közel hatszáz diákot nevel és oktat. Jelenleg olyan átfogó programot kínálunk a diákoknak és a szülőknek, amelyben egységet alkot:
 
1. A magas szintű tudás megszerzése
Támogatjuk a tehetséges és kreatív diákok szellemi fejlődését, az iskolai és az országos tanulmányi versenyekre való sikeres felkészülését. Elsősorban a matematika, fizika, informatika, történelem és az idegen nyelvi versenyeken érünk el országosan jegyzett eredményeket. A nálunk érettségizett diákok nem csak bejutnak a felsőoktatásba, hanem sikeresen befejezik azt.
A leggyakrabban választott és elért továbbtanulási irányok:
 
műszaki tudományok
30%
orvosi, gyógyszerész
16%
közgazdaságtan, gazdálkodás
14%
jog
8%
kereskedelem, vendéglátás
8%
bölcsész
7%
agrár
5%
egyéb
12%

 

Négyévfolyamos gimnázium (Egy osztály – általános tantervű)

Oktatott idegen nyelvek: angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bláthy Otto Titusz Informatikai Szakgimnáziuma

blaty.jpg

1032 Budapest, Bécsi út 134. Email: felveteli@blathy-bp.sulinet.hu

Telefon: (1)2507995

Felvételi tájékoztató

 

blathy_2.jpg„Fenntartó hatóságunk, a Fővárosi Önkormányzat arra kérte 1991-ben iskolánkat, hogy indítson gimnáziumi tagozatot is évfolyamonként 1-1 osztállyal. 1991 óta indul a 2 szakközépiskolai osztály mellett minden évfolyamban 1 gimnáziumi osztály is. 1997-től ezekben a gimnáziumi osztályokban angol speciális tagozat is működik, emelt nyelvi óraszámmal.

Az informatikai robbanást, a politikai-gazdasági fordulatot követő megváltozott munkaerő piaci igényeket, az oktatáspolitikai határozatokat követve szakközépiskolai osztályainkban informatikai szakképzés indult és folyik napjainkig. A szakképzést, érettségit követően szerezhetik meg diákjaink. Szakközépiskolai osztályaink tanulói a "középfokú szoftverüzemeltető" szakmát tanulják. Számítógépparkunk állandó növekedésével, az újabb osztályok szakoktatásba való belépésével együtt járt - és jár mind e mai napig - az iskola átépítésének, átrendezésének szükségessége. Falak omlanak és emelkednek, termek korszerűsödnek, szépülnek nyaranta, amúgy mai módra, többnyire pályázati pénzekből.
Az 1990-es évek elejétől, több mint 10 éve alapítvány is működik iskolánkban alkotni vágyó és tudó tanulók pénztárcájának vastagítására.„

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola

1032 Budapest, Vályog u. 10. Email: iskola@maltai.hu Telefon: (1) 244 8242

maltai.jpg

Felvételi tájékoztató

 

Iskolánkat 2001-ben alapította a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Büszkék vagyunk rá, hogy végzett növendékeink azonnal helytállnak a munka világában.

maltai_2.jpgIskolánk meghatározó tevékenysége a szociális gondozó és ápoló képzés. Ezt több formában is kínáljuk a hozzánk jelentkezőknek, a hagyományosnak mondható szakképzés mellett 2016 szeptemberétől elindul érettségit adó szakgimnáziumi képzésünk is az egészségügyi ágazatban, de azoknak is lesz lehetősége továbblépni és érettségit tenni, akik elsőként hároméves szakképzésünkre jelentkeznek. Felkészült tanári gárdánk, jól felszerelt oktató és demonstrációs termeink és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei, ahol diákjaink a gyakorlataikat töltik, mind azt segítik, hogy kész szakembereket képezzünk, akik a kapott végzettséggel bárhol, azonnal megállják a helyüket. Ezt a törekvést segíti, hogy csatlakoztunk az Erasmus+ programhoz amelynek segítségével az arra alkalmas diákok külföldön is tanulhatnak, gyűjthetnek szakmai tapasztalatokat.
Képzéseink kivétel nélkül Europass bizonyítványt adnak a nálunk végzettek kezébe, amellyel bárhol elhelyezkedhetnek az Unió országaiban.

Képzéseink gyakorlatorientáltak. Kiemelten fontos, hogy a nálunk végzettek azonnal munkába tudjanak
állni, magas szinten megfelelve a szakma, illetve az őket alkalmazó intézmények elvárásainak. 

Végzett tanulóink 90 százaléka néhány hónapon belül talál magának munkát, sokan a Máltai Szeretetszolgálat Intézményeiben helyezkednek el.

  • Jelentkezni az általános iskola által kitöltött jelentkezési lappal lehet.
  • A jelentkezési lapon fel kell tüntetni a tanulmányi terület(ek) kódját és a választott szakirányt, ágazatot.
  • szakgimnáziumi és szakközépiskolai osztályokba jelentkezőket az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján rangsoroljuk.
  • A tanulmányi eredményeknél az 5., 6., 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi osztályzatait vesszük figyelembe: magyar nyelv és irodalomból, történelemből, matematikából, biológiából.
  • Fontos követelmény az egészségügyi alkalmasság. 
  • Az SNI tanulók szakértői véleményt kérjük csatolni a jelentkezési laphoz.

Képzéseink a 2017/2018-as tanévre:

Szociális gondozó és ápoló képzés

3 éves szakközépiskolai képzés

Szakképesítés, további két év tanulással érettségi vizsga tehető.

(OKJ szám: 3476201) Tanulmányi terület kódja: 0023

 

Általános ápolási és egészségügyi asszisztens képzés

4 éves szakgimnáziumi képzés

Szakmai érettségi vizsga.

(OKJ szám: 5272001) Tanulmányi terület kódja: 0014

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyolcadikutan.blog.hu/api/trackback/id/tr1011838737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása