Továbbtanulás nyolcadik után, Pomáz közelében

Továbbtanulás nyolcadik után, Pomáz közelében

Budapest VIII. ker

2016. november 09. - matyas.szmk

A középfokú beiskolázás tudnivalóiról

Oktatási hivatal közleménye a beiskolázásról

 

Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola Szakgimnázium és Gimnázium

1089 Budapest, Dugonics u. 17-21. Email: titkarsag@neteverest.hu Telefon: (1) 283 0951

kovessi2.jpg

Felvételi tájékoztató

 

kovessi.jpg

A baptista iskola: Több, mint iskola. Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezete, a Baptista Szeretetszolgálat megalakulása óta arra törekszik, hogy minden erejével és lehetősége szerint segítsen a szükségben lévőknek. A Baptista Szeretetszolgálat – alaptevékenységébe jól illeszkedően – iskoláiban sokat tesz a hátrányos helyzetű, sajátos nevelésű igényű, és a roma tanulók felzárkóztatásáért, és a tehetséges diákok kibontakoztatásáért. Küldetése, hogy az általa fenntartott intézmény több legyen, mint iskola: az a hely, ahol a tanuló teljes körű támogatást kap személyisége és képességei kibontakoztatásához.

Kiknek érdemes minket választaniuk?

Iskolánkban azok a diákok találják meg leginkább önmagukat,

  • akik tovább szeretnének tanulni főiskolán, egyetemen,
  • akik olyan szakmát szeretnének, amely érettségihez kötött
  • akik jó képességűek, ugyanakkor több figyelmet igényelnek képességeik kibontakoztatásához,
  • akik számára fontosak a személyes kapcsolatok,
  • akik szívesen vesznek részt közösségi programokban,
  • akik könnyebben oldódnak fel kisebb létszámú osztályban,
  • akik tanulási nehézségeik miatt eddig nem voltak annyira sikeresek, de akik motiváltak a tanulásra, és tudnak élni a felkínált segítséggel.

Amit nyújtani tudunk: 

  • magas színvonalon oktató, nagy gyakorlattal rendelkező tanárok
  • idegen nyelvekből (angol/német) a tanítás csoportbontásban zajlik
  • művészettörténet tanítása magasabb óraszámban
  • emelt szintű érettségire való felkészítés 11. osztálytól (matematika, idegen nyelv)
  • százalékos értékelés : a hagyományos értékelés mellett a százalékos értékelés segítségével differenciáltabb képet kap a tanuló a saját tudásáról
  • kis létszámú osztályok
  • patrónustanár : 9. évfolyamon minden diák választ egy mentort magának a tanárok közül, aki segít elindulni az első év rögös útján
  • tanulásmódszertan tantárgy a 9. évfolyamon
  • tanulási problémákkal küzdőknek egyéni fejlesztési órák
  • családias légkör, ahol a tanárok igyekeznek odafigyelni a tanulók problémáira is
  • tematikus projektnapok
  • pozitív szemléletű konfliktuskezelési módszerek
  • fejlesztőpedagógus
  • iskolapszichológus
  • iskolán kívüli programok, tanulmányi kirándulások.

Gimnázium

Általános tagozatos osztályba:
Motivációs beszélgetés, illetve szövegértési feladat.
Sporttagozatos osztályba (labdarúgás):
Motivációs beszélgetés, fizikai erőnléti felmérés, labdaügyességi feladatok. Egyesületi igazolás előnyt jelent.

Szakgimnázium

Érettségire épülő iskolarendszerű képzéseink:
- Informatikai rendszergazda: 
Számítógépet kezel, szoftvereket használ. Munkaszervezéssel kapcsolatos tevékenységet végez. Projektet tervez és értékel. Hardveres feladatokat lát el. Szoftveres feladatokat lát el. Címtárat telepít, konfigurál, üzemeltet,támogatja a biztonsági rendszert. Előadástechnikai tevékenységet végez. Kereskedelmi tevékenységet folytat . Üzemelteti a külső és belső hálózatot. LAN/WAN minősítéseket végez mérésekkel,LAN/WAN hálózatokat üzemeltet és felügyel. Rendszer paramétereket mér, elemez és jelentéseket készít. LAN/WAN hibaelhárítást végez, LAN/WAN adatvédelmet biztosít,  LAN/WAN eszközöket telepít  LAN/WAN hálózatot módosít. Üzemelteti a vezeték nélküli hálózatot. VoIP rendszereket üzemeltet és telefonközpontot felügyel. Televíziót, számítógép monitort javít. CD/DVD eszközöket javít. IT biztonságot dokumentál, VPN-t (Virtuális Magánhálózatot) hoz létre
Kliens oldali tűzfalat távolról konfigurál.  A cég vezetésével konzultálva biztonsági szabályzatot hoz létre. Számítógépes rendszerek szoftveres telepítését végzi. Videó-, audió eszközöket javít. Házi mozi rendszereket telepít. HI-FI rendszereket telepít
Információt gyűjt és dokumentál munkájával kapcsolatban. Állandó kapcsolatot tart, támogatást nyújt partnereinek/munkatársainak. Webtartalmak telepítését, frissítését és ellenőrzését végzi. Webes szolgáltatások folyamatos monitorozását végzi/végezteti.
Közreműködik tervezési, fejlesztési feladatokban.
- Faipari technikus:
 A fűrésztelepeken, az alapanyaggyártó üzemekben a késztermékek előállításhoz szükséges alapanyagok gyártását szervezi. A megrendelő igényei alapján bútoripari termékek gyártási, szervezési, értékesítési feladatát végzi. Az épületekhez szükséges beépített bútorok, ajtók, ablakok, lépcsők, parketta és egyéb épületasztalos ipari termékek gyártási, szervezési feladatával foglalkozik. Betartja a biztonságos munkavégzés szabályait. A gyártási folyamatok tervezését önállóan, vagy mérnöki irányítással, műszaki pontossággal végzi. A termelésszervezésnél megfelelő irányítási és szervező készségét alkalmazza.
- Egészségügyi asszisztens:
Az egészségügyi asszisztens a járóbeteg szakrendelőkben, gondozókban orvos irányítása mellett, az egészségügyi team tagjaként önállóan vagy együttműködve végzi a munkáját. Elősegíti és biztosítja a betegellátás, gondozás feltételeit, asszisztál a beavatkozásoknál, segédkezik a műszeres és fizikális vizsgálatok végzésében. Szervezési és operatív irányítási feladatokat lát el. Megfelelő kapcsolatteremtő képességgel rendelkezik, munkáját hivatásként gyakorolja, betartja annak etikai normáit.
- Vendéglátásszervező-vendéglős
- Szociális asszisztens
 
Szakközépiskolai információk:
Képzési idő: 4 év
Képzési forma: nappali
Iskola képzési célja: készítsen fel az érettségi vizsgára ill. a felsőfokú továbbtanulásra, szakmai ismeretek megalapozására, a szakirányú továbbtanulás előkészítésére.  Az egységes kerettanterv szerinti közismereti képzés mellett az érettségihez kötött szakmai elméleti és gyakorlati oktatás folyik iskolánkban.

 

Felvételi követelmény: Az intézmény nem tart felvételi vizsgát. Motivációs beszélgetés és a 7-8. osztályban elért tanulmányi eredmények ismeretében dönt. Jelentkezés: személyesen az iskolában Idegen nyelv: angol, német csoportbontásban. Egyéb tudnivalók: Az érettségi után nappali tagozatos képzésben 1 - 2 év alatt hallgatói jogviszony keretében az érettségi vizsgát követően, a szakmai érettségi birtokában,  szakmai végzettség szerezhető.

 

Szakközépiskola:

- asztalos
- cukrász
- eladó
- festő mázoló
- gépi forgácsoló
- kőműves hidegburkoló
- kosárfonó
- női szabó
- pincér
- szakács
- számítógép szerelő, karbantartó
- szerszámkészítő virágkötő

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyolcadikutan.blog.hu/api/trackback/id/tr7311946501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása